Kontinuitet u eksperimentu | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Kontinuitet u eksperimentu

Tim Hecker, glazbenik i kompozitor koji se posljednjih godina ustoličio kao jedno od ključnih imena suvremene eksperimentalne glazbe, nastupa u Zagrebu.

26.09.2016 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Nakon dva koncerta za pamćenje koje je Ben Frost u Močvari održao upravo zahvaljujući suradnji Multimedijalnog instituta i Žednog uha, došlo je vrijeme da Zagreb ugosti još jedno veliko ime suvremene elektronske glazbe - Tima Heckera

Premda smo na njegov dolazak čekali dulje negoli je to planirano, dobra je vijest da nam Hecker dolazi na krilima sjajnog novog albuma Love Streams objavljenog za veliki 4AD. Snimljen na Islandu od strane već spomenutog kolege i prijatelja Bena Frosta, a uz gostovanje Icelandic Choir Ensemblea za kojeg je vokalne aranžmane radio još jedan genijalac Jóhann Jóhannsson, ovaj je osmi po redu album naišao na neskriveno oduševljenje kritike, ali i na pomalo iznenađujući komercijalni uspjeh zabilježen prije svega u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Love Streams je, baš kao i brojni Heckerovi prethodni albumi, svoj put pronašao i do naših progresivno orijentiranih glazbenih i kulturnih magazina, među kojima valja izdvojiti osvrt Ivne Franić objavljen na Kulturpunktu, a u kojem između ostalog kaže: "Tijekom posljednjih desetak godina, Tim Hecker se nenametljivo ustoličio kao jedno od ključnih imena suvremene eksperimentalne glazbe, čiji se opus tretira kao okvirno mjerilo za druge, "slične" izvođače/ice. Do toga nije došlo bez razloga – radi se o autoru koji ne posustaje u eksperimentu i gotovo svakim novim izdanjem doprinosi vitalnosti žanra. Hecker ne ponavlja eksperimente uz tek povremeno zanimljive rezultate, već svakim novim albumom barem za nijansu obogaćuje izražajnu paletu."

Koncert Tima Heckera održat će se u ponedjeljak, 26. rujna, a večer otvara DJ duo Tajga&Tundra iz Žive Muzike setom eksperimentalne glazbe prožete elektroničkim i industrial utjecajima. Ulaznice po cijeni od 65 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, a na ulazu će stajati 80 kuna.

Koncert organiziraju Žedno uho i Multimedijalni institut, u suradnji sa Živom muzikom.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.09.2016