Kontra tradicije | kulturpunkt

Najave Performans

<

Kontra tradicije

Bez naziva je happening Siniše Laborovića koji će slučajnim prolaznicima pokušati približiti suvremenu umjetnost.

08.11.2014 , Zagreb - Tržnica Volovčica

Konceptualna umjetnost ukida poimanje tradicionalnog umjetničkog djela, te se umjetnički čin svodi na prisutnost umjetnika koji netradicionalnim umjetničkim postupcima i materijalima želi objasniti idejni sadržaj umjetničkog rada. Siniša Labrović će tako na Tržnici Volovčica kroz svoj happening ukazati na društveni problem ignoriranja kulture  i umjetnosti, posebice suvremene.

On će preokrenuti situaciju te će među prodavačima voća i povrća čitati poeziju, no slušatelje (tj. konzumente njegova happeninga) će platiti i na taj način kupiti njihovo vrijeme koje su utrošili na konzumiranje njegovog umjetničkog rada. Happening se izvodi u sklopu programa Zagreb²  projekta kvARTura – mreže zagrebačkih centara za kulturu, a u organizaciji Centra kulture na Peščenici - Knap.

Siniša Labrović je konceptualni umjetnik koji kroz medij performansa, body arta, happeninga,  videa i fotografije pokušava uspostaviti kontakt s društvenom zajednicom te svojim radom često kritički komentira društvena i politička događanja. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te izvodio akcije, performanse, grafite i urbane intervencije. Radovi mu se nalaze u kolekcijama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Galerije umjetnina u Splitu i Umjetničke galerije u Dubrovniku. Dobitnik je nekoliko nagrada za svoj umjetnički rad. Živi i radi kao slobodni umjetnik u Zagrebu, na Volovčici. 

Happening će biti održan na Tržnici Volovčica u subotu 8. studenog, s početkom u 8 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.11.2014