Korakom kamere | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Korakom kamere

Udruga Restart i Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli pozivaju sve zainteresirane mlade osobe na radionicu socijalno angažiranog dokumentarnog filma.

Radionica se održava u sklopu projekta Korakom kamere – vidljivost mladih s invaliditetom, a funkcionirat će kao kombinacija teorijskog i praktičnog dijela, a za vrijeme trajanja radionice mladi će naučiti kako snimati, promišljati, istraživati i "složiti" priču te je montirati.

Primarni cilj radionice je naučiti sudionike kako samostalno snimiti dobru reportažu, video klip ili kratki dokumentarni film, te tako osvijestiti ljude i okolinu na pojedini problem, na temu koju će svaki polaznik odabrati. Broj prijava je ograničen, a na radionicu će biti primljene četiri osobe s invaliditetom, te četiri bez invaliditeta, koje bi kroz produktivno učenje pomagali jedni drugima, radeći u paru.

Rok za prijavu je 23. prosinac, a osim prijavnice potrebno je napisati i motivacijsko pismo, kao i osnovnu ideju filma koji bi se snimao. Prijavnicu možete skinuti s web stranica www.zamisli.hr i www.restarted.hr. Rezultati natjčeja bit će poznati nakon 1. siječnja 2012.

Uvodna projekcija, prezentacija programa i upoznavanje bit će održana 20. siječnja 2012. u Info centru za mlade, a intenzivna radionica počinje u subotu 4. veljače i traje do nedjelje 26. veljače. Radionice će se odvijati svake subote i nedjelje tijekom veljače, od 14 do 21 sat s jednosatnom pauzom za ručak.

Voditelji radionice su aktivisti iz udruge Restart, a radionica će se održavati u prostoru Info centra za mlade Zagreb (Udruga Zamisli), Kninski trg 4, Vrbik. Prijaviti se možete putem elektroničke pošte

Udruga Zamisli osnovana je 2005. godine s ciljem poticanja mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja, pružanja informacija mladima s invaliditetom, osiguravanja pomoći mladima s invaliditetom u svakodnevnom životu, surađivanja s profesorima i obrazovnim institucijama te podizanja kvalitete života i obrazovanja mladih s invaliditetom u RH. 

Restart je udruga koja se bavi video produkcijom, edukacijom, izdavaštvom, distribucijom i tehničkom pomoći za izradu i promociju socijalno-angažiranog videa i dokumentarnog filma. Fokus rada udruge je obrazovanje za korištenje videa za promociju aktivizma, ljudskih prava i nezavisne kulture. U suradnji s festivalima, lokalnim udrugama i institucijama razvijaju se i pomažu osnivanja i umrežavanja aktivističkih produkcija u cilju stvaranja efikasne alternative mainstream medijima. Osnivači udruge su filmski i medijski djelatnici angažirani na polju dokumentarnog, eksperimenatalnog i animiranog filma s iskustvom u organizaciji, produkciji i odnosima s javnošću. To su Ana Hušman, Branko Vilus, Dana Budisavljević, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić i Žarko Korać

Izvor: Restart

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.12.2011