Koreografska fantazija br. 1 | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Koreografska fantazija br. 1

Plesna predstava Marjane Krajač istovremeno je izvedba, studija ali i zapis u vremenu i prostoru.

21.11.2013 - 24.11.2013 , Zagreb - Umjetnički paviljon
  • A
  • +
  • -

Renomirana koreografkinja i autorica Marjana Krajač predstavit će u studenom zagrebačkoj publici svoj novi plesni rad naziva Koreografska fantazija br. 1. Premijera će biti održana u četvrtak 21. studenog, s početkom u 19.30 sati u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Najnoviji rad jedne od najistaknutijih autorica novije generacije hrvatske suvremene plesne scene bavi se koreografijom u njezinoj prvobitnoj datosti, onako kako se ona sama po sebi manifestira. Ovaj rad za pet izvođačica istovremeno je izvedba, studija ali i zapis u vremenu i prostoru.  

Projekt je nastao u suradnji s berlinskim plesnim centrom Tanzfabrik/Uferstudios u Berlinu, Zagrebačkim plesnim centrom i Umjetničkim paviljonom u Zagrebu. Predstavu će izvesti mlade plesne umjetnice Lana Hosni, Nika Lilek, Irena Mikec, Katarina Rilović i Irena Tomašić, oblikovanje materijala preuzela je Valentina Toth, a za oblikovanje kostima zadužen je Link Studio Ogi Antunac i Zorana Mrvoša

Marjana Krajač autorica je novije generacije hrvatske suvremene plesne scene. Diplomirala na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Berlinu. Studirala je i teologiju i religijske znanosti na Humboldt Universität zu Berlin. Dobitnica je stipendije za DanceWEB Europe, Mobile Academy Berlin te Enhanced danceWEB Europe Contemporary Dance Coproduction Programme. Autorica je brojnih koreografskih i istraživačkih radova te je do sada realizirala više od 13 cjelovečernjih radova.

Nakon svjetske praizvedbe 21. studenog, predstava će se održati  22., 23. i 24. studenog u 19:30 sati u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.11.2013