KRADU 2012. | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

KRADU 2012.

U pet dana moći ćete pogledati 12 predstava, većinom premijernih izvedbi, od toga dvije praizvedbe tekstova studenata dramaturgije.

28.03.2012 - 01.04.2012 , Zagreb - Akademija dramskih umjetnosti (ADU)

KRADU je festival kazališne umjetnosti pokrenut sredinom devedesetih godina na inicijativu studenata, zamišljen kao manifestacija na kojoj studenti mogu prezentirati svoje radove javnosti. KRADU nema natjecateljski karakter, a organizira se bijenalno - izmjenjuje se s filmskom revijom F.R.K.A. Na prošloj, sedmoj po redu KRADU izvedeno je osam predstava, većinom premijernih izvedbi, a od toga čak šest inscenacija tekstova studenata dramaturgije. To je bila prva KRADU kojom nisu dominirale reprize glumačkih i režijskih ispita nego studentski projekti. Osim etabliranja mladih autora, činjenica da je postavljeno šest studentskih tekstova, važna je i zbog (neuobičajene) izvannastavne suradnje čak pet odsjeka – glume, režije, dramaturgije, produkcije i snimanja (usmjerenje oblikovanje svjetla) koja je u punom zamahu i ove godine.

Od dvanaest predstava, njih osam su studentski projekti nastali mimo nastave entuzijazmom i ambicioznošću studenata različitih odsjeka. Uz Muzičku akademiju, ove je godine ostvarena suradnja i s Arhitektonskim fakultetom. Studenti dizajna izradili su kompletni vizualni identitet ovogodišnje Kazališne revije, kao i plakate za svih dvanaest predstava. U sklopu prvog dana Revije održat će se i izložba njihovih radova. 

Raspored pogledajte ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 29.03.2012