Kraj je početak | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kraj je početak

Monografiju koja daje detaljan prikaz dvadesetogodišnjeg djelovanja Labin Art Expressa predstavit će Viktor Zahtila, Branko Franceschi, Tutio Demetlika i Ivan Jakovčič.

16.08.2013 , Labin - KUC Lamparna
  • A
  • +
  • -

Promocija monografije Labin Art Express (1992. — 2012.) bit će održana u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Labina, 16. kolovoza, u KUC-u Lamparna Labin, s početkom u 20 sati. Monografiju, koja daje detaljan prikaz dvadesetogodišnjeg djelovanja L.A.E., predstavit će autori predgovora i pogovora, Viktor Zahtila i Branko Franceschi, dok će o L.A.E. govoriti Tutio Demetlika i Ivan Jakovčič

"Preobrazba je na djelu. Projekt Labin Art Expressa, mudro fokusiran na svoj životni prostor, približio se stoljeće kasnije realizaciji ideje o aktivnom sudjelovanju umjetnika u preobražaju društva u svim njegovim segmentima koju su sanjali prvi avangardisti. Umjetnosti kakvu smo poznavali više nema, polje njenog djelovanja kao kreativnost par excellence zahvatilo je svaki aspekt konstituiranja zbilje. Vratila se životu iz kojeg je potekla stvarajući mutacije u ekonomskom tkivu njegove opstojnosti. Ovu tezu Labin Art Express potvrđuje radeći uspješno već više od dvije dekade u prostoru duboke geopolitičke margine. Koncepcija je završena, realizacija je u tijeku. Kraj je tek početak", napisao je u pogovoru monografije Branko Franceschi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.08.2013