Kratka baza | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Kratka baza

Infocentar i medijateka za kratki film udruge 25 FPS obuhvaća arhiv radova i publikacija te kratkih filmova koje je udruga prikupila od početka bavljenja festivalskom produkcijom.

Piše: Matija Mrakovčić

FOTO: Rafaela Dražić

  • A
  • +
  • -

Pišete li diplomski rad iz filmske avangarde? Samostalno istražujete autora ili primjerice found footage? Trebate primjere za gledanje ili pak inspiraciju za vlastiti film? Možda samo želite gledati kratke rumunjske filmove? Kratka baza mjesto je za vas.

Kratka baza naziv je infocentra i medijateke za kratki film udruge 25 FPS. Obuhvaća arhiv radova i publikacija posvećenih uglavnom suvremenom eksperimentalnom filmu i videu, ali nisu isključeni kratki dokumentarni, igrani i animirani filmovi koje je udruga prikupila od 2005. godine i početka bavljenja festivalskom produkcijom.

Kratka baza nalazi se u radnim prostorima udruge u Novoj Vesi 18. Tu možete pronaći različite materijale za istraživanje i rad – više od 3000 jedinica - filmova, knjiga i kataloga, označenih prema ključnim riječima i filterima pretraživanja. Svi materijali namijenjeni su za korištenje isključivo u prostorima udruge. Pristup Kratkoj bazi omogućuje kupnja korisničke kartice koja vrijedi godinu dana od datuma registracije. Promotivna cijena do kraja 2013. godine je 20 kuna. Uz korištenje arhiva kartica omogućuje popuste na udruginu ediciju Kvadrati sekunde, kataloge festivalskih izdanja te ulaz na filmske programe koje udruga organizira tijekom godine.

Arhiv se koristi isključivo uz prethodnu najavu i rezervaciju termina na adresu elektroničke pošte. Većina filmova dostupna je na DVD-ima, a dio je pretraživ na vanjskim diskovima. Korisnicima je na raspolaganju lista filmova koja se pretražuje prema naslovu filma, autoru, zemlji produkcije, filmskom rodu, godini, formatu te ključnim riječima. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.12.2013