Kratka priča je ženskog roda | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Kratka priča je ženskog roda

U cilju poticanja ženskog stvaralaštva, Centar za ženske studije raspisuje natječaj za kratku priču.

14.11.2011 - 10.01.2012
  • A
  • +
  • -

Tema natječaja za kratku priču Centra za ženske studije (CŽS) je Žena, oskudica i obilje. Na natječaj je moguće prijaviti najviše jednu priču od najmanje dvije, a najviše pet kartica teksta.

Iz CŽS-a napominju da priča koja se prijavljuje, ne smije biti ranije objavljena, bilo samostalno ili kao dio dužeg proznog teksta. Prijavljena priča mora biti snimljena na CD-u u word formatu i poslana na adresu: Centar za ženske studije, Dolac 8, 10000 Zagreb, s obveznom naznakom Natječaj za kratku priču. Također, u CŽS-u insistiraju da se ime i prezime, adresa stanovanja u Hrvatskoj (grad, ulica i kućni broj) te broj telefona osobe koja se prijavljuje na natječaj, pošalju u odvojenoj omotnici na istu adresu, no s naznakom Za natječaj: Kratka priča je ženskog roda.

Pristigle tekstove pregledat će natječajni odbor kojeg čine Andrea ZlatarIva Grgić Maroević, Nataša Petrinjak, Rada Borić, Renata Jambrešić Kirin i Vera Vujović. Izabrane priče bit će predstavljene na festivalu Kratka priča je ženskog roda, koji će biti održan 2. i 8. ožujka 2012. Trima najboljim pričama dodjeljuju se tri ravnopravne nagrade od po tisuću kuna, uz komplet prva dva kola Biblioteke Virginije Woolf koju izdaje Centar za ženske studije.

Natječaj je otvoren do 10. siječnja 2012 godine. Sve vijesti vezane uz natječaj, kao i dodatne informacije, možete saznati na istaknutom linku.

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 14.11.2011