Kratka priča za Brod kulture | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Kratka priča za Brod kulture

Raspisan je drugi po redu natječaj za najbolju kratku priču u sklopu manifestacije Mastercard Brod kulture pod sloganom "Najkraćim putem do čitatelja ... neprocjenjivo!"

15.04.2011 - 15.05.2011
  • A
  • +
  • -

Poznata hrvatska kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture ove godine slavi 5 godina održavanja, a po drugi puta raspisuje natječaj za najbolju kratku priču. Glavna nagrada natječaja je objavljivanje priče u zbirci, tjedan dana plovidbe i promocija na turneji.

Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba Brodom knjižarom – Brodom kulture te prilika za promociju zbirke. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji MasterCard Broda kulture.

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine Ludwig Bauer, književnik, dr. sc. Lidija Dujić, Enes Kišević, pjesnik i glumac i Igor Gerenčer, organizator manifestacije i menadžer u kulturi. Žiri će odabrati 21 najbolju priču, a sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošle godine, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011.

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine između četiri i deset kartica (jedna kartica iznosi 1800 znakova s razmacima). Na početku teksta mora stajati ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče. Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov). Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, srpski, bošnjački ili crnogorski. Priča treba biti napisana u jednom od najčešćih programa, kao što je OpenOffice Writer ili Word, ili u nekom od kompatibilnih programa. Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 12 ili 14 točki. Priča ne smije biti prethodno objavljena. Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Natječaj je otvoren do 15. svibnja, a radovi se šalju isključivo putem maila.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 15.04.2011