Kratki ciklus Abdellatifa Kechichea | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Kratki ciklus Abdellatifa Kechichea

Kino Tuškanac prikazuje ciklus filmova Abdellatifa Kechichea, jednog od najznačajnijih suvremenih evropskih redatelja, rođenog Tunižanina odraslog u Francuskoj.

09.06.2014 - 18.06.2014 , Zagreb - Kino Tuškanac

Tajne kus-kusa, 2007.

  • A
  • +
  • -

Taj međunarodno priznat i višestruko nagrađivan redatelj već je za prvijenac Za sve je kriv Voltaire nagrađen nagradom za mir CinemAvvenire i nagradom za debitantski film Luigi De Laurentiis na Venecijanskom filmskom festivalu 2000. godine. Slijedio je film Igre ljubavi i slučaja, koji mu je 2004. donio tri Césara: za najbolji film, režiju i scenarij. Glavna glumica, Sara Forestier, nagrađena je kao nova glumačka nada. Za dramu Tajne kus-kusa primio je nagradu César 2007. u svim kategorijama kao i za prethodni film (nova glumačka nada je ovaj puta Hafsia Herzi), nagradu FIPRESCI na filmskom festivalu u Veneciji i brojne druge. 

Na prošlogodišnjem kanskom festivalu njegov film Adelin život, priča o strastvenoj vezi dviju mladih žena, osvojio je Zlatnu palmu, koju su s redateljem podijelile glumice Adèle Exarchopoulos i Léa Seydoux.

Ciklus traje od ponedjeljka, 9. lipnja, do srijede, 18. lipnja, a detaljan raspored projekcija možete pronaći ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 06.06.2014