Kratki utorak u Art kinu | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Kratki utorak u Art kinu

Art kino Croatia ovog će utorka prikazivati filmove s Grand off festivala – najvažnijeg mjesta promoviranja nezavisnog filma u Poljskoj.

19.04.2011 , Rijeka - Art kino Croatia
  • A
  • +
  • -

U programu Kratki utorak Hrvatskog filmskog saveza u utorak, 19. travnja u 17 sati, bit će predstavljen Grand off – World off film awards, najvažnije mjesto promoviranja nezavisnog filma u Poljskoj i jedna od važnijih inicijativa ove vrste na svijetu. Želja organizatora je privući pozornost šire publike na fenomen nezavisnog filma s ciljem da mu da ugled i poštovanje koje ovi filmovi i njihovi autori zaslužuju.Prvo izdanje World off film awards bilo je 2006. godine i od tada se održava svakog studenog u Varšavi. Prošlogodišnje izdanje je imalo rekordnih 900 prijavljenih što je dvostruko više nego prve godine. Festival ima 11 natjecateljskih kategorija: režija, scenarij, montaža, kamera, najbolji glumac, najbolja glumica, igrani, dokumentarni i animirani film, najbolji ne-europski film te nagrada za životno djelo.

 

Na Kratkom utorku bit će predstavljeni filmovi s prošlogodišnjeg izdanja po izboru Željka Baloga, među kojima je i film Tabu koji je osvojio nagradu za najbolji scenarij te Beast koji je osvojio nagradu za najbolju režiju. Drugi dio programa Kratki utorak - Grand Off festival na programu je 24. svibnja u 17 sati. Ulaz je besplatan.

Više informacija možete pronaći ovdje.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 18.04.2011