Kreativna ekološka rješenja | kulturpunkt

Najave Festival

<

Kreativna ekološka rješenja

Mali zeleni festival, drugu godinu za redom donosi trodnevni program s ciljem povećanja osviještenosti o trenutnom alarmantnom stanju u okolišu, kao i potrazi za rješenjima.

10.12.2015 - 12.12.2015 , Križevci - Klub kulture

FOTO: Mali zeleni festival

U 21. stoljeću, usprkos tome što živimo u doba velikog protoka informacija, kao i diplomacije, diljem svijeta vladaju sukobi. Osim što u ratovima koji se trenutno vode stradavaju ljudski životi, zbog ratova i industrije oružja pati i okoliš. Proizvodnja hrane kroz eksploataciju prirodnih resursa uništava ne samo biljni i životinjski svijet, već i ljudsku vrstu. I kao ljudi i kao pojedinci ovisni smo o okolišu, a okoliš ne poznaje nacije, kao niti granice. Upravo zbog toga, kao stanovnici/e planeta Zemlje, odgovorni/e smo za njezino očuvanje. Premda je problem zagađenja globalnog karaktera, kao pojedinci/pojedinke odabirom životnog stila možemo utjecati na rješenje problema na globalnoj razini. Što možemo učiniti i kako možemo djelovati?

Mali zeleni festival drugu godinu zaredom obrazuje, osvještava i potiče Križevčane i Križevčanke na kreativna ekološka rješenja koja ekologiju i ekološko djelovanje čine bliskom svakome pojedincu i svakoj pojedinki, zagovarajući stanje održivog mira.

Festival organiziraju Nina Orak i Ana-Marija Mileusnić, mlade agronomkinje, ljubiteljice prirode i aktivistkinje, članice organizacije Balkan's Let's Get Up!, uz čiji je poticaj festival osmišljen i organiziran i prethodne godine, uz podršku udruge K.V.A.R.K, sjajnih volontera i volonterki te voditeljica radionicca. Festival je organiziran drugu godinu zaredom u Klubu Kulture u Križevcima, a traje od 10. do 12. prosinca.

Više o festivalu i program potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.12.2015