Kreativna Europa | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

Kreativna Europa

Odjel za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture i MEDIA desk Hrvatske pri HAVC-u održat će kratko predstavljanje Programa Kreativna Europa.

20.12.2011 , Zagreb - Muzej Mimara
  • A
  • +
  • -
Osim programa, 20. prosinca od 10.30 do 12 sati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara bit će predstavljena i brošura Nove ideje stare Europe – Program Kultura 2007. – 2013

Novi program EU Kreativna Europa poduprijet će europsku kinematografiju te kulturni i kreativni sektor s ciljem njihovog doprinosa održivom rastu i zapošljavanju. Predloženi proračun za razdoblje od 2014. do 2020. godine je 1.8 milijardi EUR-a što je ujedno i najveća svjetska potpora  za kulturne i kreativne industrije. Potpora će uključiti tisuće umjetnika, kulturnih profesionalaca i organizacija u izvedbenim i ostalim umjetnostima, oglašavanju, filmu, TV-u, glazbi, interdisciplinarnim umjetnostima, baštini i industriji video igara.

Uvodne riječi rezevirane su za Tugomir Lukšić, ravnatelja Muzeja Mimara,  Ninu Obuljen, državnu tajnica u Ministarstvu kulture, Paola Berizzija, zamjenika šefa Delegacije EU i Hrvoja Hribara, ravnatelja Hrvatskoga audiovizualnog centra. Program će predstaviti Martina Petrović, voditeljica MEDIA deska Hrvatske i Anja Jelavić, voditeljica Odjela za kulturnu kontaktnu točku, a o brošuri Nove ideje stare Europe govorit će Mladen Špehar, stručni suradnik u Odjelu za kulturnu kontaktnu točku. 

Više informacija o programu na stranicama Ministarstva kulture kao i na stranicama MEDIA deska Hrvatske.

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.12.2011