Kreativna upotreba tehnologije | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Kreativna upotreba tehnologije

Autokinom i projekcijom filma Stranac na zgradi Teatra Fenice skreće se pažnja na nejasnu sudbinu ove zgrade.

20.11.2016 , Rijeka - Teatro Fenice

FOTO: Wikimedia Commons

  • A
  • +
  • -

U Rijeci se u nedjelju, 20. studenog u 20 sati otvara jednodnevno Autokino na parkiralištu Beretich pokraj Teatra Fenice filmom Stranac Orsona Wellesa. Autokino, program kojeg riječka udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Art-kinom Croatia, brojit će ukupno 80 parkirnih mjesta te će biti otvoreno od 18.30. Organizatori preporučuju raniji dolazak kako bi se izbjegle gužve oko ulaza u prostor Autokina.

Ulaznice su besplatne te će ih biti moguće preuzeti pri ulazu na prostor parkirališta Beretich.

U slučaju da ne posjedujete automobil, sudjelovanje na programu Autokino je moguće uz korištenje radijskog FM prijemnika (radio, tranzistor, mobitel).

Autokino šank se nalazi u Book Caffe-u Dnevni Boravak, a kućni ljubimci su dobrodošli.

Autokino se zvodi na fasadi zgrade Teatra Fenice, zapuštene monumentalne građevine koja je pojedinačno zaštićeno kulturno dobro, nekada u službi kino projekcija. Autokino skreće pažnju na sudbinu zgrade koja je nejasna zbog njezina statusa kao zaštićene građevine kulturne namjene s jedne, i nezainteresiranosti vlasnika za kulturnom aktivnosti i ulaganje u prijeko potrebnu obnovu s druge strane.

Istovremeno, publika se nalazi na privatnom terenu drugog vlasnika, trenutno parkiralištu, a potencijalno mjestu izgradnje novih zgrada, po generalnom urbanističkom planu pretežno stambene namjene.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 02.11.2016