Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam?

Izvannastavni obrazovni modul namijenjen je studenticama i studentima umjetničkih akademija i studija društvenih i humanističkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

ROK: 30.03.2019

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran utorkom i četvrtkom, u periodu od 18. travnja do 16. svibnja u Centru za ženske studije. Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljeno 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost.

Program predstavlja nastavak modula Kreativni kritički laboratorij: Feminističke teorije i prakse koji je prethodnih godina izvođen u suradnji Akademije likovne umjetnosti i Centra za ženske studije te je usmjeren osnaživanju studentica i studenata za kritičku recepciju kulturnih proizvoda u feminističkom ključu. Fokusirajući se na primjere pozitivne reprezentacije ženskog identiteta u vizualnoj kulturi, program će se dotaknuti problematike ženske seksualnosti, neplaćenog kućanskog rada, majčinstva i ženskog seksualnog rada. Program će biti realiziran u formi gledateljskog kružoka koji će voditi teoretičarke i sveučilišne profesorice (Nataša Govedić, Una Bauer, Maša Grdešić) te umjetnice koje su ujedno profesorice na Akademiji dramske umjetnosti (Hana Jušić, Jasna Jasna Žmak). Njegujući vlastite istraživačke interese i specifičan pedagoški pristup, svaka je od autorica odabrala jedan do dva popkulturna proizvoda (film ili seriju) koje će povezati s odabranim tekstovima s feminističkim predznakom.

Program je namijenjen studenticama i studentima umjetničkih akademija i studija društvenih i humanističkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji su zainteresirani za proširivanje vlastitih znanja u polju feminističke kritike.

Prijave se šalju mailom do 30. ožujka. U prijavi treba navesti ime i prezime, studijski program te kratki opis motivacije za sudjelovanje u programu.

Voditeljica modula je doc. art. Jasna Jasna Žmak.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 07.03.2019