Kreće nova KAbina! | kulturpunkt

Najave Program

<

Kreće nova KAbina!

Uz svirku, predstavljanje knjige, nastajanje novog likovnog djela i foto izložbu počinje novi ciklus karlovačke manifestacije nezavisne kulture KAbina.

04.01.2016 , Karlovac - Hrvatski dom
  • A
  • +
  • -

Nakon pet sezona u kojima se KAbina odvijala svakog ponedjeljka tijekom zimskih mjeseci, od sada će se ova manifestacija održavati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, ali kontinuirano tijekom cijele godine, s tim da će u hladnijim mjesecima program biti na Maloj sceni Hrvatskog doma, a u toplijima na otvorenom, u središtu Karlovca, Radićevoj i okolnim ulicama. Bit će i nekoliko posebnih izdanja - 29. veljače na "prijestupni dan", zatim u svibnju na Proljetnim promenadama i u srpnju uz Dan grada.

Osim toga, sve ostaje isto - i nadalje će Studio 8 putem ove manifestacije ugošćavati brojne mlade bendove, slikare, književnike, fotografe, grafičke dizajnere, a priliku će dobiti i skulptori, kazalištarci i svi koji se bave bilo kojim vidom umjetnosti.

Za početak, na samom startu 2016. godine, u ponedjeljak, 4. siječnja, na KAbini će zasvirati odlični karlovačko-dugoreški bend Soul Radio, koji je ovih dana objavio svoj prvi album, Ivan Sršen predstavit će zbirku priča Zagreb Noir, nedavno objavljenu i u Americi u okviru ciklusa noir priča iz svjetskih gradova, likovni umjetnik Ranko Ajdinović stvarat će novo djelo tijekom večeri, publika će moći razgledati i izložbu fotografija mladih karlovačkih fotografa De-Tales i kao bonus kalendar Karlovac je..., dok će svi posjetitelji na poklon dobiti najbolju priču s nedavno završenog Natječaja za najbolju kratku priču "Zlatko Tomičić" u organizaciji Književnog kruga Karlovac. Riječ je o priči Petra Ćorića iz Podstrane Sam u kuhinji

Početak je u 20 sati, a ulaz kao i uvijek - besplatan.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.01.2016