Kreiranje afirmativne atmosfere | kulturpunkt

Najave Festival

<

Kreiranje afirmativne atmosfere

qFEST - Festival drugog i drugačijeg i ove godine donosi bogat društveni i kulturni program koji se realizira u susret Splitskom prideu.

19.05.2018 - 23.06.2018 , Split - Razne lokacije

FOTO: Vianney Le Caer, Bejrutski kupači

U partnerskoj organizaciji kolektiva queerANarchive i Cenzure Plus festival qFEST - Festival drugog i drugačijeg donosi bogat društveni i kulturni program koji se realizira u susret Splitskom prideu, koji je najavljen za 23. lipnja

Nakon nekoliko sezona raštrkanog kulturnog i društvenog programa LGBTIQ+, ljudskopravaških i srodnih organizacija koji se odvijao u susret Splitskom prideu, 2017. godine kolektiv queerANarchive inicirao je objedinjenje programa u festivalskom formatu te je tako nastao qFEST - Festival drugog i drugačijeg. Nastavljajući se na sadržajno šarolik program, mnoštva organizatora i izvođača drugo izdanje festivala donosi predstave, koncerte, izložbe, filmske projekcije, radionice, partije i druge kulturno-društvene programe koji će se realizirati u periodu od 19. svibnja do 23. lipnja ove godine. 

Programe festivala objedinjuje to što se bave problemom drugog i drugačijeg u društvu danas. Umjetnički izričaji nastali na intersekciji ljudskih i inih prava žena, lezbijki, gejeva, trans, interseks i rodno neodređenih osoba, izbjeglica, migranata pa i tovara, koje je suvremeno društvo stavilo na margine imaju za cilj senzibilizirati širu javnosti na pitanja drugog i drugačijeg, te time kreirati afirmativnu atmosferu u susret ovogodišnjem Splitskom prideu, najavljenom za 23. lipnja. 

Svi programi festivala besplatni su za građane i građanke. 

Više o programu potražite ovdje.
Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.05.2018