Krhki narativ | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Krhki narativ

Nicole Hewitt u suradnji s Ivanom Slipčevićem u Minornim spekulacijama spaja fragmente materijalne i nematerijalne kulture vezama gdje veze nužno ne postoje.

03.11.2017 - 07.11.2017 , Zagreb - Galerija 90-60-90
  • A
  • +
  • -

Nicole Hewitt u suradnji s Ivanom Slipčevićem u Galeriji 906090 izlaže Minorne spekulacije

Minorne spekulacije su prva faza projekta započetog u Bukureštu 2016. koji kao jedno od polazišta postavlja figuru istraživačice okrenute leđima. Pred njom se nalaze fragmenti materijalne i nematerijalne kulture koje spaja vezama gdje veze nužno ne postoje. Njeni nalazi se sastoje od naslovnica SF časopisa iz Rumunjske, neolitskih figurica, diorama iz prirodoslovnih muzeja, urbanih krajolika, zvuka delte Dunava i imaginarnih tonskih zapisa kojima pokušava sastaviti krhki narativ. Koristeći crtež, tekst, video i zvuk ovo je dio istraživanja/rada koji se bavi memorijom, poviješću duhovima – spekuliranja gdje stvarni i nestvarni objekti materijalne kulture proizvode zbunjenost i halucinacije o javnom sjećanju i tehnologijama memorije, a autorizirani diskurs se prelama kroz minorne povijesti, minorne narative, minorne fragmente. Ili tako nešto.

Izložbeni prostor je razdijeljen na dvije cjeline, "izložbenu" i "studijsku" u kojoj Nicole Hewitt i Ivan Slipčević borave i rade tijekom trajanja izložbe.

Izložba je otvorena do 7. studenog.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.11.2017