Krhkost tijela, filma i sjećanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Krhkost tijela, filma i sjećanja

Otvorenje izložbe Nula je bila u zraku Davora Sanvincentija prati i razgovor s umjetnikom o "velikim temama" koje otvara u svojim radovima. 

05.11.2018 - 30.11.2018 , Zagreb - Galerija SPOT

Skoro ništa: i dalje noć (2017.), r.: Davor Sanvincenti / FOTO: HAVC

  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 5. studenog u Galeriji Spot s početkom u 19 sati otvara se izložba Davora Sanvincentija Nula je bila u zraku, koju prati i razgovor s umjetnikom. 

Eksperimentalni kratkometražni film Skoro ništa: i dalje noć, fotografije neba, objekt iz prirode (mineralni magnetit) dijelovi su izložbe Nula je bila u zraku, kojom umjetnik nastavlja svoj osobit, zaokružen proces. "Odabrani elementi govore o njegovom interesu za krhkost tijela, filma i sjećanja; uz ostalo, zanima se za zračenja prirodnih elemenata koji utječu na stanje umjetničkog medija i dovode nas pred vrata spoznaje o velikim temama, poput ljudske misli, našeg poimanja besmrtnosti, relativnosti prostor-vremena te odnosa filma i neuhvatljive zbilje koju bilježi", stoji u najavi izložbe.

Davor Sanvincenti (1979.) multimedijalni je umjetnik čije se područje djelovanja nalazi u fenomenologiji audiovizualnog i antropologiji vizualne kulture, uz fokus na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Djeluje u medijima filma i videa, fotografije, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualnog performansa. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva. Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima su Nagrada Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina i HT nagrade (Muzej suvremene umjetnosti i Hrvatski Telekom, 2008. i 2017.).

Izložbu organizira Ured za fotografiju, a otvorena je do 30. studenog.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 04.11.2018