Kritičko propitivanje postojećeg | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kritičko propitivanje postojećeg

Na promociji knjige Humanizam za djecu govorit će Esad Bajtal, Rada Borić, Ivana Kekin, Pavel Gregorić, Oliver Frljić i autorica Nada Topić Peratović.

27.02.2015 , Zagreb - Novinarski dom
  • A
  • +
  • -

Centar za građansku hrabrost poziva na zagrebačko predstavljanje knjige Humanizam za djecu autorice Nade Topić Peratović u petak, 27. veljače, u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, s početkom u 18 sati

Knjigu će predstaviti Esad Bajtal, filozof, sociolog, psiholog i politički analitičar iz Bosne i Hercegovine, Rada Borić, lingvistica, feministkinja i izvršna direktorica Centra za ženske studije, Ivana Kekin, članica Centra za građansku hrabrost, Pavel Gregorić, filozof, Oliver Frljić, redatelj i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Knjiga Humanizam za djecu upoznaje djecu s humanističkim vrijednostima potičući djecu na sumnju, shodno tome na istraživanje i kritičko propitivanje postojećeg i ohrabrujući ih da imaju povjerenje u vlastiti razum. Djecu se također upoznaje s feminističkom misli i borbom i naslijeđem boraca za ljudska prava čime im se razvija osjećaj suosjećanja i solidarnosti za potrebe i prava drugih, posebice obespravljenih članova društva. Ona potiče suživot u različitosti – prihvaćanjem drugih iako drugačijih.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.02.2015