Kritičko propitivanje znanosti, umjetnosti i tehnologije | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Kritičko propitivanje znanosti, umjetnosti i tehnologije

Touch Me Festival 2011: Zlo/Upotreba energije treće je izdanje međunarodnog, interdisciplinarnog trijenalnog događanja pokrenutog 2005. godine.

  • A
  • +
  • -
Manifestacija se bavi umjetničko-kritičkim propitivanjem uloge znanosti, umjetnosti i tehnologije u suvremenom društvu pa će tako ovogodišnji festival, koji će se održati od 29. lipnja do 3. srpnja, pokriti različite koncepte i primjere uporabe, zlouporabe i transformacije energije.

Touch Me Festival 2011 suočava se s pragmatičnim pitanjima koja se tiču energetskih resursa, održivog razvoja, ekologije, futurističkih koncepata i progresivnih znanstvenih istraživanja vezanih uz energiju i to kroz njezinu kreativnu upotrebu kao umjetničkog medija u suvremenoj umjetnosti te kroz aktivizam i teorijska promišljanja. Cilj je pružiti pogled na značenje i važnost energije s društvenog, ekonomskog, ekološkog i političkog stajališta. Festival se sastoji od međunarodne izložbe, radionice, okruglog stola, performansa i dvojezične publikacije s prilozima umjetnika i stručnjaka iz različitih znanstvenih polja.

U radu festivala će sudjelovati Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, Bojan Gagić, Andy Gracie, HeHe, Marija Knezić, Ines Krasić & Ivan Nikolić Lesh, Dubravko Kuhta – Tesla, mischer’traxler studio, Jasensko Rasol, Ken Rinaldo & Amy Youngs, Barry Schwartz, Valentin Thurn, Tissue Art & Culture Project, Tao Vrhovec Sambolec i drugi.

Manifestaciju organizira Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse.  

 

Izvor: POGON / Foto: Andy Gracie, Fish Plant Rack, 2004.
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.06.2011