Kritičko sagledavanje lokalne memorije | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Kritičko sagledavanje lokalne memorije

Predstavlja se istraživanje Industrijska baština otoka Korčule koje uključuje umjetničku produkciju i etnografsku građu; video, audio i fotografske materijale.

19.12.2017 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Projekt Industrijska baština otoka Korčule pokrenut je 2015. godine u sklopu udruge Siva zona i temelji se na osvještavanju, redefiniranju i revalorizaciji kulturnog naslijeđa i pojma nematerijalne industrijske baštine otoka Korčule, posebno Vele Luke. Kritičkim sagledavanjem i bilježenjem lokalne memorije stvara se "alternativni" arhiv, osvještavaju se i bilježe specifičnosti rodne pozicije i ženskog radnog iskustva, potiče međugeneracijski dijalog te senzibilizacija lokalnog stanovništva. Ujedno se otvaraju dileme i pitanja dinamike i metodologije rada, konceptualnih i drugih okvira istraživanja te načina pristupa lokalnoj zajednici kojoj pojam industrijskog predstavlja podjednako blizak i stran pojam. 

Predstavljanje istraživanja osim prezentacije i diskusije uključuje i umjetničku produkciju i etnografsku građu; video, audio i fotografske materijale.

Predstavljanje se održava u Galeriji Miroslav Kraljević, u utorak 19. prosinca u 19 sati.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.12.2017