Kritična masa: svjetlom do spasa | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Kritična masa: svjetlom do spasa

Sindikat biciklista organizira novu biciklističku prosvjednu vožnju koja će ukazati na problematiku prometne infrastrukture u gradu Zagrebu.

12.10.2013 , Zagreb - Više lokacija
  • A
  • +
  • -

Udruga Sindikat biciklista u subotu 12. listopada organizira svoju sedmu po redu kritičnu masu, biciklističku vožnju kroz grad pod imenom Kritična masa: svjetlom do spasa

"Kritičnom masom ponovno ćemo pokušati skrenuti pozornost Gradu i gradskim vlastima na to da broj biciklista u Zagrebu raste, da trenutačna biciklistička infrastruktura jednostavno nije dostatna i nije sigurna za sve sudionike u prometu te da se prometna paradigma mora promijeniti iz one koja je sklona motoriziranom prometu", rekla je Tena Šarić iz Sindikata biciklista. 

Kritična masa započinje u 17 sati, na već tradicionalnom mjestu okupljanja, ispred muzeja Mimara. Vozit će se rutom Savska ulica - Ulica grada Vukovara - Miramarska cesta - Mihanovićeva ulica - Ulica Ljudevita Gaja - Ulica Baruna Trenka - Ulica Pavla Hatza - Ulica kneza Mislava - Trg žrtava fašizma - Ulica dr. Franje Račkog - Trg Franje Iblera - Vlaška ulica - ulica Ribnjak (park Ribnjak), a vožnja završava zabavom u parku i tulumom u Rock klubu Ribnjak, gdje će svirati rokeri D’ELVIS Maria Kovača.

Budući da su dani sve kraći, iz udruge podsjećaju sve bicikliste da koriste svjetla u vožnji, koja su i zakonski obavezna te pozivaju da na Kritičnu masu dođu što više osvijetljeni jer će dio vožnje biti u sumrak.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 10.10.2013