Kritika šljama koji je zavladao društvom | kulturpunkt

Najave Program

<

Kritika šljama koji je zavladao društvom

Nastupom pulskog Bukanoise kolektiva starta program Ljeto u Dnevnom tijekom kojeg će se odvijati koncerti, književne večeri, projekcije, predstave i performansi uz svakonoćne DJ večeri.

07.07.2017 - 29.07.2017 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc

Nastupom pulskog Bukanoise kolektiva,  u petak, 7. srpnja od 21 sat na terasi Dnevnog boravka Rojca starta program Ljeto u Dnevnom. Tijekom tri tjedna zaključno s 29. srpnja u unutarnjem prostoru i terasi Dnevnog boravka događat će se koncerti, književne večeri, projekcije dokumentaraca, predstave, performansi uz svakonoćne DJ večeri.

Bukanoise kolektiv djeluje na području suvremene umjetnosti, preciznije likovne umjetnosti, izvedbene umjetnosti i suvremenog plesa, bave se filmom i videom te autorskom glazbom i dj kulturom. Fokusirani su  na intermedijalne i interdisciplinarne projekte na sjecištu, tehnologije i umjetnosti, inovativne upotrebe medija, a sadržajno se projekti referiraju na relevantne fenomene suvremenog društva i kulture.  Bukanoise u prostoru DC Rojca danas funkcionira kao nezavisni suvremeni umjetnički kolektiv, a Ljeto u Dnevnom otvorit će audio-video setom koji spaja više glazbenih žanrova s VJ-ingom 

Subota, 8. srpnja u 21.30 sati, donosi nastavak književnik večeri Permesso di soggiorno uz Bojana Žižovića. Gost prvog Permessa pod zvijezdama je pjesnik, pjevač i pisac Aleksandar Stojković St. Osim što je poznat kao frontmen grupe Goribor, Stojković je objavio i tri zbirke pjesama od kojih je najpoznatija Ne možeš mnogo, ali možeš malo. Kroz stihove se provlače njegove uobičajene teme: ljubav, droga, bezizlaznost, kritika šljama koji je zavladao društvom, neuklopljenost, samoća pa se čini kako St u svojim pjesmama uspijeva suptilnu emociju i prepoznatljivu blues energiju artikulirati u generacijski vapaj koji odzvanja željom za životom.

Prema mišljenju kritike jedan je od najboljih i najprofinjenijih rock pjesnika, pjesnik koji s malo, ali pažljivo odabranih riječi, uspijeva da kaže mnogo.  

Od 9. do 12 srpnja u Dnevnom boravku prikazivat će se filmovi s E?! – Okolišnog film festivala.

Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva kojom predsjedava Ivan Kraljević organizira 3. nacionalnu akciju Pokrenimo zelene knjižnice s ciljem uspostave mreže zelenih knjižnica u Hrvatskoj. U prve dvije akcije uključilo se 90-ak knjižnica koje su nakon završetka E?! - Okolišnog film festivala Zelene akcije iste filmove prikazivale u svojim prostorima. Kao i do sada i ovogodišnja akcija traje cijelu godinu a na ponudi su filmovi s četvrtog E?! – Okolišnog film festivala koji ove godine tematski obrađuje resurse kao što su voda, hrana i otpad. Ove godine se po prvi put u filmskom programu pojavilo i nekoliko igranih okolišnih filmova. Knjižnicama je ukupno na ponudi jedanaest filmova. Svih jedanaest će se u Puli moći pogledati u sklopu programa Ljeto u Dnevnom s početkom u 21.30 sati. Organizatori programa su Dnevni boravak i Društvo bibliotekara Istre.

Za vrijeme trajanja programa svake večeri od 19 do 2 sata otvoren je community cafe popularno nazvan Karlo bar koji je premijeru imao tijekom nedavno održane TEH konferencije.

Više informacija o programima u Dnevnom boravku možete saznati na portalu i na facebook stranici Rojca.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.07.2017