Kritika zajedljivog uma | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Kritika zajedljivog uma

Saša Ćirić, Vladimir Arsenić, Dinko Kreho, Boris Postnikov i Antonija Letinić razgovarat će o smislu i besmislu književne kritike, medijima, izdavaštvu.

21.03.2017 , Zagreb - Booksa

FOTO: Gandalf's Gallery/flickr

  • A
  • +
  • -

Krajem prošle godine Sandorf je objavio knjigu književnih kritika naziva "Ne uzimaj me u usta: Kritika zajedljivog uma". Autor knjige je beogradski kritičar i urednik Saša Ćirić, "čiji tekstovi izlažu maltretmanu čitav postjugoslavenski prostor." 

Ova je knjiga povod razgovoru u kojem će uz Sašu Ćirića sudjelovati kritičarska trijada u sastavu: Vladimir Arsenić (Booksin kritičar, urednik književnog časopisa Ulaznica, urednik u Partizanskoj knjizi, trenutno gost na rezidenciji Hiže od besid u Pazinu), Dinko Kreho (također Booksin kritičar koji piše i za Novosti i razne medije, te voditelj Booksine književne tribine Od riječi do riječi), te Boris Postnikov (bivši Booksin kritičar, pisac društvenih komentara za razne medije, autor knjige "Postjugoslavenska književnost?", bivši glavni urednik Zareza i sadašnji urednik Novosti). Njihovu besjedu moderirat će Antonija Letinić, glavna urednica portala Kulturpunkt.hr. 

Ova moćna gomilica, 21. ožujka u 19 sati u klubu Booksa, razgovarat će o smislu i besmislu književne kritike, o profesiji književnog kritičara, stanju kritike u medijima, o izdavačima i (ne)suradnji s njima, kao i o tome gdje su žene u ovome svemu. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.03.2017