Kronični nedostatak feminističkih tema | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kronični nedostatak feminističkih tema

Inicijativa za feministički Filozofski, prva studentska feministička udruga na zagrebačkom Filozofskom fakultetu predstavlja razloge svog osnivanja i planove budućeg djelovanja.

18.07.2017 , Zagreb - Močvara

Na Sveučilištu u Zagrebu kronično nedostaju rodne/feminističke teme, a tamo gdje se one u određenoj mjeri i pojavljuju, radi se o pojedinačnim kolegijima ili, češće, jedinicama unutar pojedinih kolegija. U želji da fragmentirano znanje usustavimo i učinimo dostupnijim širem broju studentica, studenata i zainteresirane javnosti, osnovana je prva studentska feministička udruga na FFZG – Inicijativa za feministički Filozofski. U planu je niz predavanja, tribina i radionica s početkom od sljedećeg semestra.

Predstavljanje udruge održat će se 18. srpnja u 20 sati u klubu Močvara.   

O udruzi, razlozima osnivanja i planovima za budućnost govorit će Marija Dejanović (predsjednica). Katarina Poljak (članica predsjedništva) govorit će o širem društvenom kontekstu unutar kojeg funkcioniraju, a koji ukazuju na potrebu za jednom ovakvom studentskom inicijativom, a Petra Kurtović (članica) govorit će o stanju na Filozofskom fakultetu u zadnjih godinu dana te o tijeku i rezultatima dosadašnje studentske borbe. 

Više o događaju potražite na linku

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.07.2017