Kružiona za flautu i ostalo | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Kružiona za flautu i ostalo

Eda Rimanić i Bojan Gagić nastupaju u Francuskom paviljonu, a Sidsel Endresen i Stian Westerhus u MM centru.

18.03.2015 , Zagreb - Studentski centar

Sidsel Endresen

  • A
  • +
  • -

Prva rezidencija Muzičkog salona Kulture promjene SC-a održana u Francuskom paviljonu počela je krajem veljače, a u srijedu, 18. ožujka, možete čuti i vidjeti kako su flautistica Eda Rimanić i multimedijalni umjetnik Bojan Gagić koristili specifičnu akustiku paviljona kao polazište svog umjetničkog rada.

"Na probe smo donijeli sve što imamo: dvadesetak različitih instrumenata (DIY elektronika, električna gitara, kontrabas, flauta, klarinet, nekoliko kompjutera, ritam mašine, sintesajzeri i sl.). Sigurno je da ćemo se upuštati u nestandardne kombinacije (melodika s gitarskom distorzijom, odnos ritma srca s ritmom koračanja kroz paviljon, mikrozvučnici s lo-fi loopovima privezani na balone tako da mogu mijenjati visinu izvora zvuka u prostoru...). Cilj je stvoriti jedinstvenu zvučnu sliku koju je nemoguće ponoviti na isti način u nekom drugom prostoru. U našem slučaju sviramo zajedno s Francuskim paviljonom, ne u njemu. Prostor je jednako važan kao i izvođač, kao i instrument ili partitura", rekao je Bojan Gagić o Kružioni za flautu i ostalo.

Prije Kružione za flautu i ostalo u MM centru nastupa norveški duet kojeg čine jedna od vodećih vokalistica na improvizatorskoj sceni Sidsel Endresen i avant-jazz i eksperimentalni gitarist Stian Westerhus, koji će predstaviti svoj drugi zajednički album Bonita objavljen za Rune Grammofon.

Koncert norveškog dueta počinje u 21 sat u MM centru, a Kružiona u 22.15 sati u Francuskom paviljonu. Ulaz na oba koncerta je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.03.2015