Kuća | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Kuća

U Pogonu Jedinstvo bit će izložena video instalacija Siniše Labrovića koja istražuje pripadanje i nepripadanje nekom prostoru i zajednici.

16.12.2013 - 18.12.2013 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

"U Rječniku simbola Jeana Chevaliera i Alaina Gheerbranta stoji da je kuća, kao i grad i hram, "u središtu svijeta, ona je slika univerzuma. (...) ...identifikacija tijela s kućom tipična je za budizam." U irskom shvaćanju obitavališta kuća simbolizira stajalište i položaj čovjeka spram neograničene moći drugoga svijeta. Prema Bachelardu, kuća znači unutrašnje biće. Katovi, podrum i tavan simboliziraju različita stanja duše. Podrum odgovara nesvjesnom, tavan duhovnom uzdizanju. Također, prema Bachelardu, kuća je i ženski simbol utočišta, majke, zaštite, majčinih grudi", stoji u najavi organizatora.

Izložba Kuća dio je programa Biti doma Galerije 90-60-90 koji kroz niz pojedinačnih i zajedničkih izložbi i akcija nastoji obuhvatiti pojam/ideju doma s aspekta pripadanja/nepripadanja nekom prostoru ili zajednici te s aspekta stanovanja, u emotivnom i u egzistencijalnom smislu.

Izložba će biti otvorena u Pogonu Jednistvo 16. prosinca u 20 sati te ostaje otvorena do 18. prosinca.

 

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.12.2013