Kuhinja za 5 | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Kuhinja za 5

Udruga za kreativni razvoj Domaći u suradnji sa Zadrom Snova organizira izvedbu plesne predstave Kuhinja za 5 performing grupe KAMP.

26.09.2013 , Zadar - Kazalište lutaka

Predstava će se održati u Kazalištu lutaka Zadar, u četvrtak 26. rujna s početkom u 21 sat.

Kuhinja za 5 svojevrsni je plesni igrokaz s ukrasima glumačke izražajnosti: plesno performerska grupa KAMP slavi svoj sedmi rođendan. Performerice zaokupljene ispitnim problemima, zaboravljaju na datum i nesvakidašnju obljetnicu te u plesnoj strci, zbrci i umoru, kreću na zacrtani pothvat…

Performing grupa KAMP predstavlja se na Nepokorenom gradu od svog debitantskog nastupa na prvom festivalskom izdanju 2006. godine pa sve do sada, a gostovala je i u više hrvatskih gradova. Kroz godine sazrijevanja festivala i KAMP se nadograđuje drugačijim idejama i pristupima, kako na uličnom prostoru na kojem nastupa, tako i u pokretima i koreografskim zamislima.

Članice KAMP-a bave se suvremenim plesnim izrazom, a rad kroz grupu omogućuje im nezavisnost i slobodu. Iza sebe do sada imaju više performansa i nekoliko zapaženih uličnih intervencija (Soldački intermezzo, Bez lica, Žabe, Vreće, Keč d skeč, Odnos ili Relacije, Tvornica, U prolazu).

Projekt se provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklade Kultura nova, dok je realizaciju u Zadru pomogla Zajednica udruga Centar nezavisne kulture.

Projekt Nepokoreni grad na putu 2013. se provodi kroz platformu Clubture.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 24.09.2013