KUL Hlebine '19. | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

KUL Hlebine '19.

Trodnevni ljetni kamp Muzeja Grada Koprivnice posvećen naivnoj umjetnosti namijenjen je djeci od 8 do 12 godina starosti.

ROK: 14.06.2019

Muzej Grada Koprivnice otvorio je prijave za trodnevni dječji ljetni kamp KUL Hlebine '19., koji se održava od 21. do 23. lipnja. u izdvojenom objektu Muzeja, Galeriji naivne umjetnosti.

Po dolasku, djeca se u Galeriji upoznaju s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti poput Ivana Večenaja, Mije Kovačića, Mate Generalića, Ivana Lackovića, Martina Mehkeka i drugih, a kroz aneks s djelima velikana naive Ivana Generalića). Naglasak ovogodišnjeg izdanja kampa je na učenju tehnike slikanja na staklu, karakterističnog za naivnu umjetnost. Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama (Galeriji Josip Generalić, Galeriji i Etno-kući Ivana Večenaja), učenje tradicijskih igara, običaja, narodnih predaja, priča i bajki te upoznavanje s načinom prehrane i života, tj. svime onime što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost.

Tijekom boravka u kampu djeci su osigurani svi potrebni radni materijali, smještaj i prehrana. Kotizacija za 3 dana boravka iznosi 200 kuna i plaća se po dolasku u Hlebine.

U kampu mogu sudjelovati djeca od 8 do 12 godina starosti.

Prijave za kamp se podnose mailom ili na broj 099 306 87 13, najkasnije do 14. lipnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.06.2019