Kultura - pokretač promjena u društvu | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Kultura - pokretač promjena u društvu

Serija okruglih stolova mreže udruga KAoperativa zamišljena je kao uvod u aktivnosti programa Prostori sudjelovanja.

25.02.2015 , Karlovac - Hrvatski dom
  • A
  • +
  • -

Okrugli stol Kultura - pokretač promjena u društvu održat će se 25. veljače 2015. s početkom u 20 sati na maloj sceni Hrvatskog doma.

Okrugli stol namijenjen je široj javnosti, predstavnicima civilnoga društva, jedinicama lokalne samouprave i poslovnog sektora. Namjera je na konkretnim primjerima te kroz debatu sa sudionicima prikazati prilike i mogućnosti za prenamjenu i uređenje neiskorištenih javnih prostora i podizanje društvenog kapitala zajednice.

Gost na okruglom stolu je Darko Babić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Babić je docent na Katedri za muzeologiju i upravljanje baštinom Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nacionalni je voditelj 2 EU financirana razvojno-istraživačka projekta u području upravljanja i interpretacije baštine. Član je upravljačkog tijela Izvršnog odbora Međunarodnog komiteta za obrazovanje muzejskih djelatnika (ICTOP) Međunarodnog savjeta za muzeje (ICOM, pri UNESCO-u Pariz), predsjednik hrvatskog nacionalnog komiteta Međunarodnog savjeta za muzeje (HNK ICOM), član nadzornog odbora Europske asocijacije za interpretaciju baštine, te suradnik radne grupe DidPatri Sveučilišta u Barceloni. Povremeni je autor muzeoloških koncepcija, te redoviti recenzent i savjetnik baštinskih projekata.

Serija okruglih stolova mreže udruga KAoperativa zamišljena je kao uvod u aktivnosti programa Prostori sudjelovanja u kojem su Grad Karlovac zajedno s KAoperativom prijavili zgradu Hrvatskog doma kao prostor društveno-kulturnog centra. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.02.2015