Kulturalni studiji, feminizam i ženski časopisi | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kulturalni studiji, feminizam i ženski časopisi

U knjižnici Bogdan Ogrizović bit će predstavljena knjiga Maše Grdešić Cosmopolitika. Kulturalni studiji, feminizam i ženski časopisi.

09.05.2013 - 10.05.2013 , Zagreb - Knjižnica Bogdan Ogrizović
  • A
  • +
  • -

Knjiga Cosmopolitika autorice Maše Grdešić, u izdanju nakladničke kuće Disput, s jedne strane predstavlja uvod u teorijsko područje feminističkih kulturalnih studija, a s druge nudi čitanje čitanje konkretnog proizvoda popularne kulture namijenjene ženama - hrvatskog izdanja časopisa Cosmopolitan. Knjiga je rezultat autoričina desetogodišnjega bavljenja feminističkim kulturalnim studijima i ženskom (osobito suvremenom hrvatskom) popularnom kulturom.

Maša Grdešić rođena je 1979. godine u Zagrebu. Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu diplomirala je komparativnu književnost i hrvatski jezik i književnost te 2010. doktorirala. Zaposlena je na Odsjeku za komparativnu književnost. Bavi se teorijom pripovijedanja, kulturalnim studijima i feminističkom teorijom. Bila je članica redakcije Quoruma, suradnica je Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža i Centra za ženske studije. Članica je Programskog odbora znanstvenog skupa "Zagorka – život, djelo, naslijeđe".

Knjigu će u četvrtak, 9. svibnja, u 19 sati predstaviti prof. dr. Dean Duda, Lana Pukanić i autorica.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 03.05.2013

VEZANE VIJESTI

Analiza i kritika poduke iz potrošnje

Iz tiska izlazi knjiga Maše Grdešić Cosmopolitika: Kulturalni studiji, feminizam i ženski časopisi.