Kulturna participacija i lokalni razvoj | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Kulturna participacija i lokalni razvoj

Predstavljanja knjige Uradimo zajedno o sudioničkom upravljanju u kulturi prati konceptualno-glazbeni performans Eikonoisea.

11.02.2019 , Čakovec - Galerija zgrade Scheier

FOTO: Nina Klarić

Novo predstavljanje publikacije Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj održava se u čakovečkoj zgradi Scheier, u ponedjeljak, 11. veljače s početkom u 19 sati. Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade "Kultura nova" i urednica zbornika), Leda Sutlović (članica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju) i Teodor Petričević (direktor ACT Grupe, članice Platforme za Društveni centar Čakovec).

Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.

Nakon predstavljanja publikacije, Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom organizirat će konceptualno-muzički performans Eikonoisea u sklopu projekta "Nove prakse – suradničko upravljanje zgradom Scheier".

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.02.2019