Kulturna suradnja s arapskim zemljama | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Kulturna suradnja s arapskim zemljama

Obrazovni program Tandem prima prijave do 22. siječnja, a nudi organizacijama iz Evrope i arapskih zemalja mogućnost uspostavljanja dugoročne suradnje.

  • A
  • +
  • -

Tandem / Shaml nudi organizacijama u kulturi sa sjedištem u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama (uključujući Tursku) mogućnost uspostavljanja dugoročne suradnje s partnerskim organizacijama širom Mediterana. Tandem /Shaml je program razmjene i razvoja znanja koji omogućuje profesionalcima u kulturi iz različitih disciplina stjecanje vještina potrebnih za rad na dugoročnim suradničkim prekograničnim projektima. Program osigurava praktične mogućnosti za stjecanje uvida u novonastajuću arapsku kulturnu scenu ali i praktičnog iskustva u suradnjama s organizacijama iz kulture podložnim ubrzano mijenjajućem polju u Evropi. 

Tandem /Shaml – Razmjena kulturnih menadžera Evrope i Arapske regije – inicijativa je koju su razvili Evropska kulturna fondacija (Amsterdam) i MitOst (Berlin) u suradnji s Al Mawred Al Thaqafy (Kairo) i Anadolu Kültür (Istanbul). Projekt financijski podržavaju Robert Bosch Stiftung (Stuttgart), Stichting DOEN (Amsterdam) i Mimeta (Norveška). 

Program proizlazi iz uvjerenja organizatora da izravan zajednički rad s prekograničnim inicijativama stvara plodan kulturan dijalog među različitim grupama i dovodi u vezu udaljene zajednice. Iskustvo učenja iz prve ruke u nepoznatim organizacijskim i umjetničkim područjima nudi inspirativan i poticajan prostor za eksperimentiranje s novim profesionalnim partnerstvima i kreativnim praksama. 

Program se sastoji od profesionalnih posjeta, treninga, umrežavanja i specifičnih suradničkih projekata, a dizajniran je kako bi ojačao menadžerske vještine i stručnosti evropskih i arapskih kulturnih menadžera koji žele raditi u međunarodnim kulturnim suradnjama i na interkulturnom razvoju. 

Rok za prijave je 22. siječnja, a detaljne informacije potražite ovdje

Izvor: Tandem

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 15.01.2014