Kulturne memorije: I AM 1984 | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Kulturne memorije: I AM 1984

Gošća trećeg susreta u sklopu projekta Kulturne memorije je Barbara Matijević, a razgovarat će se njenom projektu I AM 1984.

05.06.2012 - 06.06.2012 , Zagreb - Centar za kulturu Trešnjevka
  • A
  • +
  • -

Odjel za sociokulturne projekte Centra za kulturu Trešnjevka organizira interdisciplinarni projekt koji se bavi problematikom vezanom uz propitivanje različitih načina konstruiranja javnog sjećanja te ulozi kulturnih memorija u formiranju kolektivnog identiteta. 

I AM 1984 govori o 1984. god. iz perspektive različitih realnosti i fikcija – od događaja iz nacionalne komunističke i svjetske povijesti, preko znanstvene fantastike, filmova i 3D animacije, te virtualnih svjetova interneta i video igara, uspostavljajući kompleksno nizanje informacija kroz formu predavanja. Neočekivane poveznice između autobiografskih i povijesnih činjenica uprizorene su kroz crtež….

Ovaj nagrađivani performans je dosad izveden u sedam europskih zemalja, između ostaloga u Centru Georges Pompidou, Musee Jeu de Paume i Menagerie de verre u Parizu.  

O performansu će u utorak, 5. lipnja, od 20 sati razgovarati Barbara Matijević, Senka Božić, Tomislav Pletenac i Mario Vrbančić.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.06.2012