Kulturni i turistički potencijal industrijske baštine | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Kulturni i turistički potencijal industrijske baštine

U Društvu arhitekata Zagreb održava se konferencija ARTUR s godišnjom temom Industrija i turizam.

13.11.2017 , Zagreb - Društvo arhitekata Zagreba

U ponedjeljak, 13. studenog od 11 sati u prostorima DAZ-a u Zagrebu održava se konferencija ARTUR (Arhitektura i turizam), s godišnjom temom Industrija i turizam.

Artur želi preispitati industrijsku arhitekturu koja više nije u funkciji kroz njene kulturne a time i turističke potencijale. Konferencija je podijeljena u nekoliko blokova, Rijeka, Labin, Sisak i Zagreb, a na njoj gostuju uvaženi stručnjaci iz arhitekture, urbanizma i turizma.

11 sati Sven Sorić drži predavanje Mogućnosti utopije - Promišljanje prostornih potencijala postindustrijskog pejsaža Siska, a nakon njega Vlatko Čakširan predavanje Uloga gradskog muzeja Sisak u prezentaciji industrijske baštine grada Siska.

U 12.15 sati predavanje Pozdravi i proizvodi iz industrijske baštine drži Idris Turato, a u 14 sati, Marko Sančanin i Azra Suljić drže predavanje Turistički potencijali industrijske i rudarske baštine Raše i Labina.

Kongres završava dodjelom nagrada  ARTUR 2017, a prije toga, u 15 sati Saša Begović drži predavanje Postindustrijski otoci u središtu grada.

Predavanja su uvrštena u Sustav stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.11.2017