Kulturnim specifičnostima do integracije | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Kulturnim specifičnostima do integracije

Prezentacijom dosadašnjih rezultata kampanje Okus doma želi se skrenuti pozornost zainteresiranim ulagačima na razvoj poslovnog plana kulinarsko-jezične zadruge.

24.02.2015 , Zagreb - Europski dom

Okus doma u Plavom loncu, FOTO: Ida Jagar

Kampanja Okus doma nastala je radi ukazivanja na probleme integracije, približavanja kultura zemalja iz kojih potječu azilanti i tražitelji azila u Republici Hrvatskoj te pronalaska konkretnog rješenja problema zapošljivosti tih istih azilanata. Projekt uključuje kuharicu, kulinarsko-informativnu web stranicu, dokumentarni film o integraciji izbjeglica u Hrvatskoj te dva kraća spota, radijski spot Integracija počinje razumijevanjem i video spot Porijeklo hrane. Projekt zajednički provode Fade In, Centar za mirovne studije, NESsT, Iskra, Izazov i Cedra.hr.  

Kroz godinu dana trajanja projekta, kroz edukativne radionice pod vodstvom udruga Iskra, Cedra.hr i NESsT, intenzivno se radilo na informiranju i osnaživanju osoba koje su zatražile ili ostvarile azil ili supsidijarnu zaštitu ili žive kao stranci u Republici Hrvatskoj na privremenom ili stalnom boravku, s naglaskom na povećanje njihove zapošljivosti te na poticanju razvoja društveno poduzetničkih ideja.

Kao dio projekta Kvalitetni koraci ka integraciji izbjeglica održat će se prezentacija rezultata kampanje Okus doma na kojoj će biti predstavljena ideja osnivanja kulinarsko-jezične zadruge i razvojne poslovne ideje koje su temeljene na vještinama i kulturnim specifičnostima osoba migrantskog porijekla. Osim predstavljanja dosadašnjih rezultata kampanje, cilj događanja je i skrenuti pozornost svim zainteresiranim ulagačima na razvoj poslovnog plana zadruge čija je svrha osiguranje uvjeta za zapošljavanje i stvaranje preduvjeta za kvalitetniju integraciju izbjeglica i nastavak njihova života u Republici Hrvatskoj.

Sudionici prezentacije su Emina Bužinkić i Romana Pozniak iz Centra za mirovne studije, Matija Polančec iz Fantastično dobre institucije - Fade In te Hawa Washily i Bashkim Fazliu, suosnivači zadruge.

Prezentacija će se održati u utorak, 24. veljače u Europskom domu, Jurišićeva 1/1, Zagreb, s početkom u 9 satiDolazak je potrebno potvrditi na adresu elektroničke pošte

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 17.02.2015