Kumice sa zagrebačkih i pekinških tržnica | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Kumice sa zagrebačkih i pekinških tržnica

Eurokaz slavi 30. obljetnicu premijerom predstave Plac Cai shichang u suradnji s Living Dance Studiom.

03.07.2017 - 05.07.2017 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Izvedbeni projekt Plac, koprodukcija Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra, nastaje u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui, i izvedbi plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla (Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Petra Valentić i Kasija Vrbanac).

Kroz prizmu kumica sa zagrebačkih i pekinških tržnica te njihova položaja nekoć i danas, projekt Plac istražuje i umjetnički predstavlja životna iskustva žena u neizvjesnim socioekonomskim uvjetima suvremenog društva, promjenu prirode njihova rada, način na koji promjene tržišta utječu na njihove živote te mijenjaju kulturni identitet lokalnih zajednica i društva u cjelini.

Premijera Placa održat će se u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1, 3. srpnja u 21 sat, na dan kada je prije 30 godina održana prva predstava na Eurokaz festivalu.

U foajeu će biti otvorena retrospektivna izložba Enfants terribles nikad ne stare, a nakon izvedbe u dvorištu ZPC-a i relativno skromno proslavljena tri desetljeća djelovanja Eurokaza. 

Reprize su najavljene za 4. i 5. srpnja u 21 sat.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.06.2017