Kustoska škola 2021 | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Kustoska škola 2021

Udruga Mavena poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem programu Kustoske škole koja će se baviti ženskim pitanjem.

ROK: 19.10.2021
  • A
  • +
  • -

Kustoska škola program je izvaninstitucionalne edukacije koji udruga Mavena realizira od 2016. godine. Cilj Škole je educirati mlade povjesničare/ke umjetnosti, umjetnike/ce te druge zainteresirane kulturne djelatnike/ce u svrhu osposobljavanja za stvaranje novih i inovativnih kustoskih programa u gradu Splitu i šire. Međunarodni tim umjetnika/ca i kustosa/ica, svake godine s drugom temom, sudionicima daje uvid u kustoske prakse iz različitih europskih perspektiva, upoznaje ih s načinima rada u specifičnoj odabranoj temi te im pruža osnovu za međunarodnu kulturnu suradnju.

Ovogodišnja tema Kustoske škole je Stvarno, ali ne i istinito: Mitovi o ženskosti, bavi se ženskim pitanjem iz dvije različite perspektive, a kroz radove i izložbe Adele Jušić Stvarno, ali ne istinito, koja će biti postavljena 14. do 22. listopada te Glorije Lizde Postajanje: Mitovi o ženskosti, koja će biti postavljena od 25. listopada do 2. studenog u sklopu programa udruge Mavena NMG@PRAKTIKA.

Kustoska škola održat će se 21. i 22. listopada, besplatna je za sve sudionike/ce, i moguće ju je pohađati online ili uživo u Domu mladih Split.

Prijaviti se možete putem maila., a rok za prijavu je 19. listopada.

 

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 12.10.2021