Kustoski izbor | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Kustoski izbor

The Curators' Piece gostuje 14. i 15. siječnja na Međunarodnom festivalu suvremenih izvedbenih umjetnost COIL 2013 u New Yorku.

  • A
  • +
  • -

The Curators' Piece Tee Tupajić i Petre Zanki predstava je razvijena s odabranim kustosima izvedbenih umjetnosti. Umjetnice pozivaju međunarodne kustose koji danas kreiraju globalni pejsaž suvremenih izvedbenih umjetnosti i čiji su festivali među najprestižnijima u polju cutting-edge izvedbenih umjetnosti danas. Odabrani kustosi sudjeluju u predstavi kao izvođači, suradnici i koproducenti predstave. Oslanjajući se na odnos  umjetnika kustosa i publike, predstava problematizira (ne)mogućnost utjecaja umjetnosti na današnje društvo. Što je umjetnost danas? Može li spasiti svijet? Koja je u njoj uloga umjetnika, kustosa i publike?

Predstava će biti izvedena u Dixon Placeu, izvedbenom prostoru kojim upravlja istoimena neprofitna organizacija, a koji je 1986. osnovan kako bi književnim i izvedbenim umjetnicima osigurao prostor  za stvaranje i razvijanje novih djela. COIL je godišnji festival izvedbenih umjetnosti kojega organizira Performance Space 122

Izvor: PZ / PS122

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.12.2012