Laboratorij fizičkog teatra | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Laboratorij fizičkog teatra

Međunarodni laboratorij fizičkog teatra, pod vodstvom Sergeia Ostrenka, održat će se od 17. do 24. svibnja u austrijskom Leitringu bei Leibnitz.

08.04.2011 - 10.05.2011
  • A
  • +
  • -

Laboratorij je otvoren izvođačima iz različitih zemalja i s različitim iskustvima, inspiriranima fizičkim teatrom i višedimenzionalnim pristupom suvremenom teatru. Program obuhvaća praktični trening, predavanja, diskusije pod vodstvom ruskog kazališnog redatelja Sergeija Ostrenka, te program konferencije s vodećim stručnjacima i pedagozima iz različitih zemalja.

Program laboratorija usmjeren je na Ostrenkove metode glumačkog treninga, koji se u svom radu povezuje rusku kazališnu tradiciju i eksperimente u izvedbenim umjetnostima. Sudionici istražuju fizikalnost kao glavni kreativni instrument za formu, stil, atmosferu i emotivnu paletu u suvremenoj izvedbi, izlazeći izvan granica kalsične glume.

Sudjelovati mogu glumci u fizičkom, dramskom, glazbenom i plesnom kazalištu, plesači, koreografi, redatelji i cirkuski izvođači.

Za sudjelovanje potrebno je poslati životopis i kratko pismo motivacije, s naznačenim terminom radionice, te životopis i fotografiju putem maila.

Kotizacija iznosi 560 € za uplate do 15. travnja, te 595 € za uplate nakon 15. travnja, a pokriva troškove sudjelovanja u intenzivnom praktičnom treningu, predavanjima i diskusijama, te na konferenciji. 

Detaljen informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 08.04.2011