Laboratorij interdisciplinarnih praksi | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Laboratorij interdisciplinarnih praksi

Na poziv za suradnju mogu se prijaviti umjetnici/e te ostali zainteresirani/e u različitim sferama umjetnosti, humanističkih znanosti, aktivizma, modnog dizajna, novinarstva i ekologije.

ROK: 03.11.2021
  • A
  • +
  • -

Otvoren je javni poziv za umjetničku suradnju na internacionalnim interdisciplinarnim projektima i projektima suvremenog cirkusa u listopadu i studenom.

Javni poziv je otvoren za afirmirane i neafirmirane umjetnike, studente različitih fakulteta te ostale profesionalce i zainteresirane u različitim sferama likovnih i drugih umjetnosti, humanističkih znanosti, aktivizma, modnog i grafičkog dizajna, novinarstva, ekologije i održivosti.

Glavni cilj je tijekom rezidencijalne podrške omogućiti i razviti suradnju na interdisciplinarnim projektima između internacionalnih umjetnika suvremenog cirkusa i lokalnih umjetnika u drugim disciplinama. 

Collaboration laboratory for interdisciplinary practices je regionalni partnerski projekt u kojem sudjeluju organizacije Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse (Split), Cirkorama (Zagreb), Tuzla live (Tuzla, BIH) i Anazitites Theatrou (Thessaloniki, Grčka).

Ovogodišnji program se sastoji od tri rezidencijalne podrške u organizaciji Cirkus Kolektiva projektima s različitim umjetničkim konceptima: The exhibition project, TwentyNine i Tumult. Autori svakog projekta su definirali područja umjetnosti i sfere u kojima je otvoren prostor za suradnju te naznačili potrebne predispozicije za sudjelovanje. Odabranim suradnicima koji pristižu van Splita i okolice biti će pokriveni putni troškovi i smještaj za vrijeme suradnje u Splitu.

Detaljniji opis svakog umjetničkog rada te opis tražene suradnje i načina prijave potražite ovdje. Rok za prijavu suradnje na The exhibition projectu je 20. listopad, interes za sudjelovanje u radu TwentyNine moguće je iskazati do 27. listopada, dok su prijave za Tumult otvorene do 3. studenog.

Autori projekata zadržavaju pravo odabira prijavljenog umjetnika/umjetnice prije krajnjeg roka prijave.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 18.10.2021