Labrović u Yorku | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Labrović u Yorku

Performans split izvedbene kompanije Room 100 u konkurenciji je nagrade Aesthetica Art Prize.

Među više od 1500 prijava, performans split Jakova Labrovića, umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije Room 100, izabran je u selekciju od 100 radova koji će sudjelovati na godišnjoj međunarodnoj izložbi i nagradi u suvremenoj umjetnosti Aesthetica Art Prize 2014 u Yorku.

Aesthetica Art Prize dodjeljuje istoimeni časopis o suvremenoj umjetnosti, a nagrada je posvećena inovacijama u suvremenoj umjetnosti u četiri kategorije - fotografija i digitalna umjetnost, skulpture i trodimenzionalni dizajn, slike i crteži te video, instalacije i performansi. Nagrada Aesthetica Art Prize sastoji se od novčane nagrade, sudjelovanja u tromjesečnoj grupnoj izložbi u galeriji u Yorku, šestomjesečnoj korištenja rezidencijskog prostora u Yorku, naslovnice magazine i prateće publikacije.

Performans split početni je rad i inspiracijski materijal za produkciju nagrađene predstave C8H11NO2 kompanije Room 100. Performans je kao zasebni izvedbeni rad premijerno izveden na otvaranju izložbe i nagrade u suvremenoj umjetnosti u Venecijanskom Arsenalu u ožujku 2013. godine, kada je bio nominiran kao jedan od pet performansa-finalista.

Izvor: Room 100 / Fotografija: Siniša Glogovski

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.02.2014