Labudovi koji više ne lete | kulturpunkt

Video

Labudovi koji više ne lete

Ece Temelkuran, nagrađivana književnica i jedna od najpoznatijih turskih političkih novinarki, u Zagrebu je održala predavanje o odnosu politike i pisanja.

Ece Temelkuran u Booksi je gostovala 24. studenog, održala predavanje na temu Odnos politike i pisanja i razgovarala s Antonijom Letinić, urednicom portala Kulturpunkt.

Temelkuran se u polju istraživačkog novinarstva bavi tursko-kurdskim i tursko-armenskim odnosima, kao i temama ženskih pokreta i političkih zatvorenika. Objavljuje tekstove u mnogim turskim i inozemnim novinama kao što su The Guardian, The New Statesman, Al-Akhbar, The New Left Review i Le Monde Diplomatique.

Objavila je 14 knjiga publicistike i beletristike. Na hrvatski su prevedene publicistička knjiga Planina boli o putovanju u središte tursko-armenskog sukoba, roman Zvuk banana o životu u Bejrutu, te roman ceste Žene koje pušu u čvorove o četiri junakinje iz Egipta, Turske i Sirije koje zajedno bježe iz svojih matičnih država.

Predavanje Ece Temelkuran održano je u sklopu programa O kritici i onima oko nje u organizaciji udruga Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (booksa.hr). Izvještaj s predavanja možete pročitati ovdje.