Large | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Large

Studio za suvremeni ples, najstariji hrvatski ansambl suvremenog plesa, uskoro slavi 50. godina kontinuiranog plesnog djelovanja.

15.05.2012 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Što za jedan ansambl znači pola stoljeća postojanja, koja je njegova pozicija u ovom trenutku, te kakva se utopija otvara kad shvatimo da je kraj blizu, samo su neka od pitanja na koja članovi Studija za suvremeni ples i koreografkinja Sanja Tropp Frühwald, traže odgovore kroz rad na predstavi Large. Nova predstava nastavak je dugogodišnjeg predanog rada ansambla koji je prije dvije godine dobio čak tri Nagrade hrvatskog glumišta uključujući i onu za najbolju plesnu predstavu. Premijera predstave Large održat će se 15. svibnja u 20 sati na sceni Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

U ovom fantazmagoričnom propitkivanju sebe samih i Studija za suvremeni ples, sudjeluju svi aktivni članovi ansambla; Branko Banković, Dina Ekštajn,  Bruno Isaković, Martina Tomić, Ana Vnučec i Bosiljka Vujović Mažuran. Damir Šimunović je autor glazbe i instrumenata koji se koriste u predstavi, scenografiju je sastavio Matija Šantić a kostime je osmislila Zdravka Ivandija. Mario Kovač svježe je oko predstave Large, dok se teoretskim strechingom bavio Igor Dobričić. Koreografkinja predstave je Sanja Tropp Frühwald umjetnička  voditeljica VRUM performing arts collectiva.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 07.05.2012