Large | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Large

Predstava u MKC-u Split postavlja pitanje o etičkim posljedicama i ontološkim implikacijama ovog dekadentnog vremena te o našoj sposobnosti za novo vrijeme.

27.04.2013 - 28.04.2013 , Split - MKC Split
  • A
  • +
  • -

Koreografkinja je predstave Sanja Tropp Frühwald, a izvođači Branko Banković, Dina Ekštajn, Bruno Isaković, Martina Tomić, Ana Vnučec i Bosiljka Vujović- Mažuran.

Predstavom Large članovi Studija za suvremeni ples osluškuju proročanstva koja se ispunjavaju, distopije i utopije koje se stvaraju i razaraju pred našim očima. Large slavi metamorfozu, trenutak nastajanja i nestajanja, predstavu koja se izvodi samo jednom i samo Sada i koja se ne može ponoviti.

"Globalna kriza vodi nas do jučerašnje vizije budućnosti koja se pokazala fatalno pogrešnom. Euro, Svjetska banka, rejting agencije, sigurnosne mjere, internet mreže… sve se pokazalo tako pogrešno, raspada se pred našim očima i izgleda gore od najcrnjeg scenarija. Ali to je neizbježan moment SF-a, upravo ono čega smo se pribojavali, na kraju se i dogodilo, ali u potpuno drugačijem obliku od očekivanog – ono što nismo mogli ni zamisliti postalo je opće mjesto, uobičajeno i svakodnevno. Ovo je trenutak završnog obračuna, panične kupovine ovoga Ovdje i ovoga Sada. Prekid s linearnim vremenom može djelovati obeshrabrujuće, ali u isto vrijeme je i oslobađajući – nema zadanog slijeda događaja. Događaje i značenja možemo posložiti kako nam odgovara ili ih ostaviti razbacane posvuda u potpunom kaosu", stoji u najavi predstave.

Predstava Large bit će izvedena u MKC Split / Dom mladih u subotu, 27. travnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.04.2013