Lažna obećanja umjetnosti | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Lažna obećanja umjetnosti

Predstavu A gdje je revolucija, stoko? umjetničkog kolektiva Montažstroj možete pogledati tri dana zaredom u Zagrebačkom kazalištu mladih. I tko zna kada opet.

15.01.2015 - 17.01.2015 , Zagreb - ZKM
  • A
  • +
  • -

Predstava A gdje je revolucija, stoko? praizvedena je na 48. Beogradskom internacionalnom teatarskom festivalu Bitef gdje je osvojila Specijalnu nagradu festivalskog žirija. Hrvatska premijerna izvedba zakazana je za četvrtak, 15. siječnja, s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, nakon čega slijede reprize 16. i 17 siječnja u isto vrijeme.

Predstavom A gdje je revolucija, stoko? ujedno se i zaključuje obilježavanje četvrt stoljeća djelovanja umjetničkog kolektiva Montažstroj. U predstavi sudjeluju Buga Klara Blanuša, Andreja Dodig, Nataša Mihoci, Konrad Mulvaj i Ante Perković.

Predstava A gdje je revolucija, stoko? svoj naziv duguje kultnom zagrebačkom grafitu koji se sredinom 90-ih godina pojavio na zidovima studentskog doma Stjepan Radić. Predstava je dokumentarno zabilježila proces raspada projekta čiji je akronim MČŽPC, a kojeg je Montažstroj javnosti predstavio u ožujku 2014. godine u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade. A gdje je revolucija, stoko? govori o pravnim posljedicama stava da glazbu, kao i mnogo toga drugoga, možemo međusobno dijeliti kao opće dobro.

Predstava istražuje ulogu glazbe i kazališta u društvenim promjenama te razotkriva lažna obećanja umjetnosti da svojim buntom može promijeniti sustav u kojem živimo.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.01.2015