Leftovers of endurance | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Leftovers of endurance

Predstavljanje knjige Nine Kurtele i projekcija video rada Transformance bit će održani u riječkom Malom Salonu.

28.05.2013 , Rijeka - Mali salon

Leftovers of endurance - artist’s book projekt je koji prikuplja, arhivira te otvara prostor za diskusiju o temama veznim uz performans/video rad Transformance. Publikaciju čini kolekcija eseja, nastalih kao refleksija i reakcija na rad, s naglaskom na važnost pisane riječi i dikurzivnog artikuliranja, kojom se stimulira dijalog. U osnovi je ideja da tekstovi nemaju nužno funkciju kritike ili recenzije rada Transformance, već predstavljaju autonomno djelo, bez obzira radi li se o poetskom tekstu ili znastvenoj studiji.

Autori tekstova, Branka Benčić, Rickard Borgström, Franz Anton Cramer, Eric Green, Boris Greiner, Igor Koruga,  Isabel Lewis, Andrej Mirčev, Carlos Manuel Oliveira, Kerstin Schroth, Jasna L. Vinovrški, Litó Walkey, Kandis Wiliams, Jadwiga Zimpel i Marysia Zimpel, imaju različita iskustva kako u teoriji, tako i umjetnosti te se na taj način osigurava sagledavanje rada iz različitih diskurzivnih i praktičnih perspektiva.

Za dizajn knjige zaslužna je Rafaela Dražić, a razgovor u Malom Salonu, u utorak, 28. svibnja, u 20 sati, vodi Andrej Mirčev.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.05.2013