Legalizacija u Hrvata | kulturpunkt

Najave Emitiranje

<

Legalizacija u Hrvata

S emitiranjem kreće treća sezona radijske emisije Konoplja na Radiju.

12.11.2015 , Zagreb - Radio Student
  • A
  • +
  • -

Ova jedinstvena emisija je svojim sadržajem od samog početka ispred svojeg vremena. Kada se nitko nije usudio javno pričati o ovoj temi - Radio Student je krenuo u razbijanje tabua. Do sada je emisija Konoplja na Radiju ugostila mnoge domaće i inozemne stručnjake iz polja agronomije, medicine, politike i aktivizma. U novoj sezoni, naglasak će i dalje biti na industrijskoj i medicinskoj uporabi kanabisa, a slušatelje će osim nagradnih igara, iznenaditi i nova rubrika Mala škola uzgoja.

Prva ovosezonska epizoda u četvrtak, 12. studenog, u 22 sata na frekvenciji 100.5 MHz, donosi temu Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe u Hrvatskoj

Razgovara se s predstavnicima udruge Medicinska Konoplja - Ratkom Martinovićem i Sašom Bajilo, a  gosti će odgovarati na pitanja što zaista znači da je Hrvatska legalizirala marihuanu u medicinske svrhe, koji pacijenti će legalno moći do lijeka, hoće li biti dozvoljena upotreba cvijeta i ekstrakata te još mnogo toga. 

S obzirom da je konoplja višestruko iskoristiva biljka koja nam može pomoći u očuvanju ekosustava, zdravlja i doprinijeti razvoju gospodarstva - nema sumnje da će emisija zainteresirati i širu publiku.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.11.2015