Legenda hrvatskog stripa | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Legenda hrvatskog stripa

Otvara se monografska izložba u čast Julia Radilovića Julesa koji je cijeli svoj život posvetio likovnom stvaranju.

05.10.2018 - 22.10.2018 , Zagreb - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi

U petak, 5. listopada u 19 sati otvara se monografska izložba Julia Radilovića Julesa u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna koju je Jules u više navrata pohađao. Izložba će objediniti i javnosti predstaviti do sada neobjavljene radove i stvaralaštvo ovog iznimnog autora. Bit će to još jedan u nizu događaja kojim se kroz 2018. godinu obilježava 90-ti Julesov rođendan. 

Ova izložba je ujedno i prezentacija umjetničkog naslijeđa mlađim generacijama te pozitivna slika jedne osviještene sociološke sredine koja doprinosi i brine o prepoznatljivosti hrvatske vizualne umjetnosti u zemlji, ali i u svijetu. Organizator izložbe i događanja je Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb u suradnji s Udrugom Stripforum, Kućom stripa, Organizmom te Školom primijenjene umjetnosti i dizajna. Izložba je i dio aktivnosti višegodišnjeg Runaway Art projekta. 

Stripovi Julesa Radilovića objavljivani su u petnaestak europskih i vaneuropskih zemalja. Za svoj rad dobio je veći broj nagrada i priznanja.

Ulaz na izložbu je slobodan, a trajat će do 22. listopada u radnom vremenu Salona.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 04.10.2018